Åtte digitale quizer

quiz.jpeg

Av Christoffer Boganes Vadla

Quiz er perfekt hjernetrim og det kan også gjøres sosialt, selv i disse tider. Vi har laget en liste over live-quizer som man kan delta i fra sofaen. Så nå er det på tide å samle dine mest kunnskapsrike venner (digitalt vel og merke), finne på et frekt lagnavn og quiz’e løs. Og husk, ingen juksing!

1. Hasse & Tophes Innendørsquiz

Quizmasters er Hasse Hope og Christopher Pahle. Livestreames via YouTube, og link til sendingen samt svarskjemaer legges ut på Facebook-siden klokken 19:50 på quiz-dagen.

Tidspunkt: Hver tirsdag og fredag kl. 20:00.

2. HeimQuiz

«Norges største ukentlige pubquiz»! Det spesielle her er at man ikke bare konkurrerer mot andre quiz-lag, men også mot de andre byene hvor Heim er etablert. Det vil si at Oslo, Gjøvik, Fredrikstad, Lillehammer og Hamar kniver om tronen som mest kunnskapsrike by. Hver uke kommer det nye kategorier og spørsmålene er av allmenn karakter. Lyd, bilde eller film hører med hver oppgave. Quizen streames via Facebook live og linken kommer på Facebook-siden kort tid før starttidspunktet.

Tidspunkt: Stort sett hver mandag kl. 19:30-21:00 (neste quiz er 20. april).

3. Aftenpostens quiz med Drillo og Scheie digitalt

Aftenposten arrangerer denne quizen med Egil «Drillo» Olsen og Arne Scheie. Dette er en ypperlig mulighet til å teste dine kunnskaper innen fotball, sport og geografi. Spørsmålene er håndplukket av quizmasterne. Ordinær pris er 100 kr, men er man Aftenposten-abonnent er prisen 75 kr. Det er verdt å merke seg  at man her oppfordres/utfordres til å delta alene. 

Tidspunkt: Skjærtorsdag kl. 19:00-20:30

4. Quiz fra Chateau Neuf

Denne quizen holdes hver tirsdag, men det utloves også en ekstra-quiz på langfredag. Nærmere info og link til livestream kommer på Facebook-siden kort tid før start.

Tidspunkt: Hver tirsdag kl. 19:00-22:00, samt langfredag (tidspunkt foreløpig ukjent).

5. KrøssetQuiz

Krøsset arrangerer online-quiz hver tirsdag. Her kan man forvente spørsmål om det meste mellom himmel og jord. Maks antall deltakere per lag er seks personer. Quizen livestreames via YouTube og man leverer svar via Google Forms.

Tidspunkt: Hver tirsdag kl. 20:00-22:00.

6. Brakkepåskenøtter: Mordet på Ambientekspressen

Her utloves det både quiz og musikk mellom spørsmålene, en spennende kombinasjon!

Tidspunkt: Langfredag kl. 15:00-17:00

7. Quiz på skjærtorsdag!

Her skal man få en god blanding av spørsmål og man kan stille med lag på inntil seks personer. Mer informasjon skal komme på Facebook når quizen nærmer seg.

Tidspunkt: Skjærtorsdag kl. 20:00-22:30

8. Pop Culture PåskeQuiz

Her er det 80-, og 90-tallet for alle pengene. Kategoriene man bør lese, høre og se seg opp på er film, musikk, leker og TV-serier. Livestreames på Twitch fra Ringnes Brygghus. Foregår på engelsk og quizmaster er Michael Rawson.

Tidspunkt: Langfredag kl. 20:00-21:30