Hva med å ta med maten ut?

Av Michelle L. Smith

Hva er vel bedre enn å kombinere tur i det fine vårværet med et godt skogsmåltid? Mange har med seg niste på tur, men vi tror at hele opplevelsen virkelig kan toppes hvis du også tar med deg matlagingen ut og lager deg en skikkelig måltid.

Mulighetene er store. Noen bruker primus og andre bruker bål. Skal du være ute på kvelden kan det være godt med et bål å varme seg på. Nå er det ikke lenge før bålforbudet begynner, så det kan være en fin mulighet til å få til den siste bålopplevelsen på en stund. Pass likevel på hvor dere tenner bål. Mange steder er det allerede tørt, og forhold deg til reglene som er satt. Alt du trenger er litt ved i sekken, en tennbrikett, fyrstikker og å vite hvordan du bygger et bål. Da har du oppskriften på en herlig og fin kveld utendørs, og særlig hvis du også tar med deg noe snadder du kan steke på bålet. 

Skaff deg en fast turvenn i disse dager og plukk ut områder dere ønsker å gå. Oslo har mange fine turområder og er du usikker på hvor du kan gå kan du sjekke ut din neste tur på: www.UT.no eller laste ned appen.                        

OPPSKRIFT TIL RETTENE  

Noen av oppskriftene til rettene i videoen finner du under her. De er hentet fra godt.no og matprat.no, og mengden er tilpasset to personer. Du trenger olje eller smør til steking, og salt, pepper og timian til å krydre maten med. Et tips kan være å kutte opp ingrediensene hjemme før turen.

Laksepasta

En lite tidkrevende rett som smaker utrolig godt.

Ingredienser: 50 g laksefileter, 0,5 løk, 0,5 hvitløsfedd, 1 ss creme fraiche, 1 dl kremfløte, 1 neve sitronskall, 100 gram pasta

Slik gjør du det: Kok pastaen al dente. Stek hakket løk og hvitløk i olje til den blir blank. Tilsett fløte, crème fraîche, sitron og krydder.  La det putre i fem minutter til væsken er redusert med nesten halve. Tilsett så laksen som er kuttet i terninger og timian - og la det putre i et minutt. Rør så inn pastaen. 

Sveler

Sveler er godt og passer fint som dessert. Det kan være lurt å lage røra hjemme og helle det over i en flaske som du tar med deg på turen.

Ingredienser: 3 stk egg, 3 ss sukker, 250 g hvetemel, 0,5 ss strøken natron, ½ ts hornsalt, 0,5 l kefir, 1 ss smeltet smør.

Slik gjør du det: Visp egg og sukker godt. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt. Stek svelene og la de avkjøle seg før du topper dem med digge bær og sukker.