Turklassiker til Ullevålseter

Av Irmelin D´Orleans Kulbrandstad og Michelle L. Smith

Man kan få ekstra energi av å være ute i skog og mark, og Oslo har en rekke turstier man kan benytte alene eller med venner. Turstien fra Sognsvann til Ullevålseter er en ekte klassiker og kjent for mange i byen. Har du ikke gått den ennå, anbefaler vi deg å ta turen.

Turstien er lett tilgjengelig og passer fint dersom du ønsker å bevege deg i en travel hverdag. Det er en overkommelig rute som passer for de fleste, også for utrente turgåere, og har en varighet på ca en time. Dersom du ønsker å gjøre mer ut av turen kan du ta det som en hyggelig søndagstur med en matpause, og her er valgene mange: Du kan ta med en niste, lage middag ute eller ta en vaffel på Ullevålseter.

For å komme seg til Sognsvann tar du T-bane 5. Derfra finner man turstien lett, og den er merket hele veien.

Ullevålseter

Ullevålseter er et knutepunkt for flere turstier. Det har vært drevet som et serveringssted helt siden 1927, og de vet hva turgåere ønsker seg. Når du kommer fram har du mulighet til å kjøpe varm og kald drikke, hjemmebakst, rundstykker og varmmat, og få varme i kroppen dersom du har blitt kald. De holder åpent tirsdag til søndag, kl. 09:00 - 17:00.

Lag egen mat i skogen

Medbrakt niste hører ofte med, men turmat kan være mer enn brødskiver og pølser. Lunsj og gode middager kan enkelt lages utendørs, og vi viser deg hvordan du kan lage tre gode retter i naturen. Husk å etterlate området slik som du selv ville likt å finne det.

FLERE AKTIVTETER UTENDØRS