SALT

Av Irmelin D´Orleans Kulbrandstad

Pyramidekonstruksjoner i treverk, farger og et stort uteområde utmerker seg langs Langkaia. Dette er SALT - et unikt, lekent og jordnært sted i Oslo. Vi har blitt bedre kjent med den nordnorske kulturlandsbyen sammen med Marius Larsen fra SALT. Det er et sted hvor man senke skuldrene i saunaene eller i hengekøyer, men også danse natten lang på konserter, eventer og festivaler.

Vær turist i egen by

– Det er alltid noe som skjer her og alltid noe nytt. Det er også alltid et sted å komme seg vekk fra det vanlige livet i Oslo, sier Larsen.

Han forteller at Osloborgere kan være turist i egen by ved å besøke SALT. Arenaen har mye på programmet som stadig oppdateres, og det er stor variasjon av hva som skjer - og de huser også nye konsepter som ikke har prøvd seg offentlig før. I tillegg står SALT i kontrast til en moderne og travel storby, og er et sted man kan bryte med dette livet. Larsen forteller at de har en åpen, jordnær og avslappet atmosfære, som man ikke finner helt i sentrum.

– Det finnes ikke noe som dette her i hele Norge, vil jeg tro. Det er unikt å ha en så stor uteservering som så hyppig tilbyr eventer, konsertert, teater og kunst på gjennomgående basis.

Stor variasjon og grønn profil

– På grunn av variasjonen har SALT noe for alle. Hengekøyene er gøy for barn, eldre syns det er hyggelig å være inne på Naustet, kafeen som minner om bestemors stue, og alle club-eventer og konserter appellerer til unge voksne. Det gjelder også kulturelle innslag som teater, sier Larsen.

Er du også opptatt av miljø og framtid, kan man med god samvittighet bruke arenaen til SALT. De har en nemlig en sterk miljøbevissthet og en grønn profil.

– SALT er den lekende og konstant utbyggende sjelen, som også representerer det fremtidige, sier Larsen.

Det fremtidige handler om miljøfokuset som SALT har. De ønsker å være en stor arena for miljøvennlighet, som kan fungere uten å gi store klimaavtrykk, og at det gjelder både utad og innad som bedrift. De har ikke engangsplastikk og den grønne profilen gjenspeiles ved å bringe naturen inn på området og kildesorteringsstasjoner.

Norsk kultur 

– Det jeg liker mest med SALT, som man kanskje ikke får med seg når man er her, er historien. Jeg synes det er fint at de drar sammen alle byggverkene, kunsten og kulturen for å minnes den norske kulturen og kysthistorie. Alt fra tørrfisk til badstu og badekultur, som har vært i mange år. Det er viktig å ivareta – og det er noe man glemmer midt opp i det hele, sier Larsen.

Mange muligheter på ett sted:
Kunst og kultur
Drop in sauna og badetønner
Konserter
Street food og vannpipe
Hengekøyer
Stort uteområde med utsikt over fjorden


SISTE FRA MER AV OSLO