Tre nye bakerier med digg bakst i Oslo
Tekst, foto & video: Melika Haghighat
Det har dukket opp noen spennende nykommere i Oslo i høst og vinter, og vi kunne ikke la være å utforske dem.
To av disse har du mest sannsynlig allerede hørt om, men kanskje ikke den siste.
Daegens: Populære surdeigsboller
Daegens åpnet nylig på Torshov etter å ha hatt noen pop-ups tidligere. Stedet har blitt ganske populært, og vi måtte bare prøve det.
Bakeriet er ganske lite og koselig, så egner seg sånnsett oftest best for takeaway, da sitteplassene er noe begrensede.
Det vi likte aller best med denne koselige lille kaféen, var surdeigs-kardemommebollen (55 kr). Den smaker faktisk som surdeig – på en god måte! Akkurat som undertegnede ønsker at en slik bakst skal smake. Den eneste ulempen er at den forsvinner først! Bakverkene blir fort revet bort, så kom tidlig for å sikre deg en deilig bolle.
Åpningstider
Mandag - fredag: 08-16
Lørdag - søndag: 10-16
Bakerina: Deilige cookies
Denne kaféens bakgrunnshistorie gjør stedet enda litt mer koselig, sammen med de deilige cookiesene deres, selvfølgelig. Vi besøkte dette stedet i desember, og det skuffet ikke.
Bakerina er en ny koselig kafé på Skillebekk som drives av en tidligere ballerina. Det sjarmende stedet har deilige hjemmelagde og veganske cookies. Disse er myke og seige, og passer perfekt til en kopp kaffe. Atmosfæren på kafeen er personlig og sjarmerende. Det er ikke veldig mange sitteplasser her, og vi opplevde stedet som rolig og behagelig da vi tok turen innom.
Vi testet to av klassikerne: chocolate chip (45 kr) og double chocolate (45 kr). Cookies’ene var både myke, fyldige, og ikke overdrevent søte. Hit kommer vi tilbake når cookies-cravingene hitter.
Åpningstider:
Tirsdag - fredag: 07-17
Lørdag: 09-17
Søndag: 10-16
La Bakeri de Jean: Rimelig surdeigsbakst
Dette nye bakeriet på Torshov er litt skjult både med tanke på beliggenhet og fasade. Her ble vi positivt overrasket over prisene, som var veldig rimelige.
La Bakeri de Jean er heller ikke særlig stort og er mer som et takeaway-bakeri å anse, men atmosfæren er virkelig autentisk og genuin.
Det var ikke bare søt bakst å velge mellom, men også ulike brød og rundstykker. Det vi var spesielt fornøyde med, var olivenfocacciaen til 55 kr (også surdeig!), og den smakte akkurat like godt som den høres ut. Bak disken fant vi også både kanelboller (46 kr), skolebrød (50 kr) og kardemommeboller (46 kr).
Åpningstider
Onsdag - fredag: 08-17
Lørdag - søndag: 10-16