StorySlam

storyslam.jpg

Av Irmelin D´Orleans Kulbrandstad / Foto: Jan Khür

Kulturmulighetene i Oslo er mange, og StorySlam er et unikt alternativ blant dem. Her får man servert sanne og selvopplevde historier fra personer med stor fortellerglede, som kan vekke både latter, tårer og refleksjon.

Live fortellerkonkurranse

Konseptet er først og fremst en live fortellerkonkurranse, og personene på scenen har kun åtte minutter på å fenge publikum med sin historie. Deretter stemmer et publikumspanel og et fagpanel fram hvem som går videre i konkurransen, og på den måten kan man være med å utfallet av konkurransen. Da får finalistene kun tre minutter på å fortelle en ny, sann og selvopplevd historie.

Det er intimt å få servert selvopplevde historier på denne måten. Nærheten mellom personene på scenen og oss som sitter i salen er til å føle på.

noe for enhver

Dersom man er glad i stand-up vil dette falle i smak da historiene som oftest er morsomme, og enkelte av historiene er nesten for gode til å være sanne. Men det kan også være dypere, samfunnsrelevante eller hverdagslige fortellinger, og derfor er fortellerkonkurranse absolutt verdt å sjekke ut. Sjansen er stor for å oppleve god underholdning, men av og til litt sære, ærlig nok.

StorySlam skjer på Kulturhuset og Rockefeller, og det varierer måned fra måned når arrangeres. Derfor må man følge med når neste arrangement skjer.