Ny opplevelse! Stormkjøkken under åpen himmel
Tekst, foto & video: Oda Brurberg
Nå har du mulighet til å bli med å lage en treretters middag blant byens mest idylliske omgivelser i oslomarka! Et matlagingskurs ute i naturen, nærmere bestemt ved Sognsvann i Oslo.
Kurset byr på god mat, kanskje noen nye ferdigheter på naturkjøkkenet, og viktigst av alt: kvalitetstid ute i naturen med noen du har lyst til å finne på noe nytt og gøy med.
Denne opplevelsen er en del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!
Kokkekunst med stormkjøkken
Vi var en spent gjeng som skulle være med å lage mat ute! Alessio kjenner vi godt fra pastakurset vårt som har vært en stor suksess. Han er både god til å lage mat, flink til å lære bort og sjarmerende.
Det blir ikke lange gåturen etter at vi har møttes på parkeringsplassen ved Sognsvann, og vi slår oss til med fin utsikt til vannet. Idyllisk i ettermiddagssolen! Alessio gir oss en fin gjennomgang av hvordan stormkjøkkenene skal brukes og alt matutstyret som hører til.
Nå skal det lages tre retter og vi blir delt opp i par! Etter å ha installert oss med hvert vårt fancy utstyrskit, gjør vi oss klare til å lage middag sammen.
Første rett er en kremet pastarett med sopp og kikerter, raust toppet med parmesan. Alessio er jo tross alt italiener. Han vandrer mellom oss alle, gir tips og justerer varmen på stormkjøkkenene. Dette ble virkelig snadder! En deilig vegetarvariant, som undertegnede absolutt skal prøve å lage igjen senere.
Deretter startet vi på hovedretten. Det putrer godt i både panner og grytter, og lukten av vår gjør absolutt noe med sultfølelsen. Til slutt kunne vi nyte en smakfull kyllinggryte med paprika, fløtesaus, litt chili og urter. Utendørs smaker alt som femstjerners!
Gifflar?
Ingen treretters uten dessert, og prikken over i-en i dag er en variant med Gifflar. Ja, du leste riktig. Alle de små “litt tørre” kanelbollene du får i butikken. Derimot har Alessio en plan, for her skal karamelliserte epler hjelpe smakene. Ikke bare er det ujålete, men det ble faktisk ganske godt også! En artig variant.
Her er det lavterskel å delta, og du trenger ingen forkunnskaper – bare lysten på en hyggelig opplevelse i nydelige omgivelser. Det tilpasses også for vegetar/vegansk og allergier så langt det er mulig.
Kurset varer i cirka 2 timer og koster 990 kroner per person. Vi vil påstå at dette matkurset handler vel så mye om den gode stemningen, som selve matlagingen. Kanskje du endelig får brukt primusen hjemme igjen, eller kjøper deg en, etter dette!