Skøyter i Oslo

IMG_3750.jpg

Av Astrid Stenvold

Nå som det er vinter, mørkt og kaldt ute er det kanskje ikke like lett å finne motivasjon til å komme seg ut.

Et tips fra oss er å finne frem skøytene og ta turen til en av de mange kunstisbanene Oslo har å by på.

Lavterskel utendørsaktivitet

Skøyter er kortreist og morsom mosjon. I tillegg får du en god dose av frisk luft med på kjøpet. Oslo har flere kunstisbaner som man kan ta turen til, og det er en aktivitet som er helt gratis. Noen steder må du betale for å leie skøyter hvis du ikke allerede har det, men det får du for en billig penge.

Å dra og skøyte krever lite planlegging, for i Oslo er du aldri langt unna en skøytebane. Skøytebanene er en arena for alle, enten om du er nybegynner eller har lang erfaring. Ta med deg familie, venner eller en date for en fin vinteraktivitet i frisk luft med flotte omgivelser. Et ekstra pluss er at dette er god trening og mosjon.

Her kan du skøyte

Frogner stadion ligger rett ved Majorstua. Hit er det enkelt å komme seg med både t-bane, buss og trikk. Her har du også mulighet til å leie skøyter hvis du ønsker det. Når du er ferdig med, eller trenger en pause fra, skøytingen kan du ta turen innom Kafé Oskar for noe å drikke eller en matbit.

Spikersuppa skøytebane er gratis og åpen for alle. Her har du også mulighet til å leie skøyter til en billig penge. Skøytebanen ligger midt i sentrum mellom Nasjonalteateret og Stortinget, og er kanskje en av de mest romantiske skøytebanene med stilig belysning.

Voldsløkka Idrettspark ligger i bydel Sagene, og er en stor park med mye aktivitet både på vinteren og sommeren. I vintertider blir tre av de store flatene islagt, så her er det stor plass å ta av. Her er det også mulig å leie skøyter, og her er det også en kafé man kan ta turen innom dersom man ønsker det.

Dette er alle skøytebaner som eies av kommunen. Men i tillegg til disse, og de omlag 30 andre skøytebanene Oslo kommune har ansvar for å islegge, er det også mange andre baner rundt omkring i de forskjellige bydelene. Så her er det bare å gå ut og utforske.