Nazar Café og bar: En nabolagsperle på Sagene

Store tallerkner med retter inspirert av Midtøsten. Fargerik og spennende!

Tekst og bilder: Kathrine Skjærum

Midt på Sagene finner du en solrik uteservering som er både hunde- og barnevennlig! Nazar Café og bar serverer retter inspirert av middelhavet som passer vegetarianere og kjøttelskere.



Vegetar fra middelhavet

Rett foran Sagene kirke finner du Sagene samfunnshus hvor Nazar Café og bar holder til. Den familiedrevne kaféen og baren har en spennende meny med fargerike og smakfulle middelhavsinspirerte retter.

Vi setter oss til rette i vårsola på uteserveringen, og ser gjennom menyen. Det er mye spennende og vi merker oss at her er det en selvfølge at det er et vegetaralternativ for hver kjøttrett, supert for en vegetarvenn eller for deg som kan tenke deg å prøve noe nytt!

Du finner for eksempel retter som Veggie-tastic (182 kr), linsesuppe (148 kr), Tasty vegetarian burger (204 kr), og Yogatallerken (204 kr). Av kjøttretter kan man fristes av Bacon´N´Egg (189 kr), klassisk Cæsarsalat med kylling (204 kr) og La Det Burget, som er burger med bacon og ovnsbakte poteter (204 kr).

De har også signaturretter som Alatuka, en autentisk burglurtallerken (209 kr), eller Libawrap, en grillet wrap med tzatziki og sidesalat (204 kr). Begge disse rettene har ulike tilvalg som grillet halloumi, kyllingbiter, squashkaker eller Nazar köfte.

Mettende retter til både deg og hunden

Vi ble nysgjerrige på Libawrap og valgte denne med kyllingbiter og en Yogatallerknen. Vi ville også ha litt snacks ved siden av, og bestilte ovnsbakte båtpoteter med aioli.

Yogatallerkenen var en fargerik og en skikkelig variert tallerken med alt du kan tenke deg fra veggishimmelen! Bulgur, squashkaker, tzatziki, fylte vinblader, bønner og coleslaw. En tallerken man blir god og mett av! Libawrapen ble også servert med tzatziki og en sidesalat. Denne porsjonen var ikke like fargerik, men den var absolutt smakfull og mettende! Vi orket ikke spise opp alt, og fikk da mulighet til å ta med restene i en doggy bag.

Mens vi satt og nøt maten, fikk vi med oss at det er et ganske hundevennlig sted. I tillegg til å være velkommen både innendørs og utendør, har din firbente venn til og med sin egen meny! Menyen deres består av våtfor med kjøtt og fisk, griseører eller tyggestenger med kylling (35-45 kr), vannskål er på huset.

Perfekt for utepils, kaffeslabberas eller trilletur

Hos Nazar Café og bar kan man også slå seg ned på uteserveringen og nyte en kald pils på fat (77-179 kr) eller flaske ( 89-132 kr), eller en frisk cider (102-119 kr) om du vil!

Kaféen har et stort utvalg av kaffe og te, men også flere forskjellige friske smoothies (85 kr). Hva med en Purple Fantasy med blåbær, banan og appelsinjuice, eller Mangotik med mango, jordbær, banan og appelsinjuice?

Selve lokalet deres er ganske barnevennlig med god plass. De har en egen lekekrok inne i kaféen og en egen barnemeny. Her finner du pannekaker med blåbær, fersk tagliatelle med kjøttdeigsaus og gulrøtter eller mini-Alaurka med linbulgur (89-109 kr) til den minste.

Stedet er perfekt om man skal på en playdate eller trilletur. Men hvis du har barnefri eller ønsker ro og fred, kan det bli litt vel høyt støynivå innendørs til tider. Da er det godt å kunne sette seg på uteservering under en parasoll med utsikten til livet på Sagene.

Nærmeste holdeplass er busstoppet Sagene hvor 20, 34, 37 og 54-bussene kjører.

Åpningstider:
Mandag - søndag: 11-22

📍Kristiansands gate 2