Maximus Trattoria: En romersk aften på Majorstua

Den italienske restauranten Maximus, har åpnet på Majorstua!

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Med alt fra håndlagde pizzaer til klassisk carbonara, kan du nå oppleve smaken av Roma, midt i hjertet av Majorstuen. Her inviteres du til å sette hverdagen på pause og oppleve dolce far niente, kunsten å nyte livet!

Rett ved Colosseum har den italienske restauranten Maximus åpnet dørene. Her skal hver dag være en fest og menyen bugner av italienske godbiter og romerske spesialiteter. 



En god start med antipasti 

Kun få meter fra Colosseum kino, midt på Majorstua i Oslo, har det dukket opp en ny italiensk restaurant. Her kommer du inn i et stort og moderne lokale med vinduer fra gulv til tak, som likevel føles varmt og innbydende. Det er fylt med levende lys, masse grønne planter, vakre marmorbord  og varme farger. 

Vi slo oss ned i en av de deilige sofaene og tok en titt på menyen. Utvalget består blant annet av klassiske italienske forretter (129-399 kr), deilig pizza i både røde og hvite varianter (199-269 kr), fersk pasta (199-329 kr) og du finner selvsagt både tiramisu og gelato på dessertmenyen. Menyen er allsidig, og her finner du noe for enhver. 

Et utvalg antipasti er alltid en god start på et måltid. Vi lot oss friste av flere forretter, og endte med blant annet caprese (239 kr), storfe-carpaccio (179 kr) og ikke minst tagliere misto (399 kr), et fat fylt med oster, spekemat og tilbehør. 

Her var det mye godt, både for øynene og smaksløkene. Favorittene rundt bordet var caprese med burrata, masse deilige cherrytomater og pesto. Bruschettaen her var også veldig smakfull, og litt annerledes enn vi er vant til servert, med italiensk ferskost, pesto og tomatpulver på grillet focaccia. Denne burde testes!

Pizza, pasta og mocktails

Vi fulgte opp forrettene med å teste ut litt fra både pizza- og pastamenyen. Vi gikk for både hvite og røde pizzaer. Salciccia e funghi med mozzarella, marinert sopp, fersk salsiccia, trøffelolje og persille var en veldig god og spennende variant blant de hvite pizzaene. Vi anbefaler også å teste Romana med mozzarella, porchetta og rosmarinmarinerte poteter hvis du har lyst å smake på noe litt annerledes!

Av røde pizzaer er undertegnede aller mest glad i klassiske varianter. Vi testet blant annet parma-pizzaen deres, og den skuffet ikke. Liker du det litt mer spicy er Inferno en sikker vinner med nduja, rødløk, spicy salami, toppet med peperoncino flakes og chiliolje. 

Det blir faktisk ikke en skikkelig italiensk helaften uten noe pasta på bordet, så selvsagt testet vi et lite utvalg av det også! Roma-klassikeren carbonara kom på bordet, kremet linguinepasta med sopp og trøffel, måtte smakes på, og paccheri-pasta med tomatsaus og guanciale, toppet med Pecorino Romano og persille. Sistnevnte var definitivt kveldens beste rett! 

De har et bredt drikkeutvalg og denne kvelden ble det både frisk lemonade og pasjonsfrukt- og ferskemocktails. Begge fullstappa med smak! 

Lørdagsbrunsj med buffet

Vi mener man ikke kan gå på italiensk restaurant uten å avslutte med en god porsjon tiramisu, og det gjelder selvsagt også denne gangen. Tiramisuen på Maximus er absolutt godkjent, og en verdig avslutning på denne helaftenen. Vi lot oss også friste av gelato-utvalget, og den romerske spesialiteten mørdeigsterte med syltetøy, pisket ricotta servert med pisket krem. Nam!

Her kan du altså få en skikkelig italiensk aften, kanskje før eller etter en god film på Colosseum Kino? Du kan også ta med deg pizza på farten, for eksempel bort til Vigelandsparken på varme dager!

Hver lørdag inviterer Maximus til brunsj! Da byr de på et spennende utvalg av DJ-er og dekker opp baren med en deilig pizzabuffé som du kan forsyne deg fritt av for 245 kr.

Til sommeren kan man også nyte maten på uteserveringen, og det gleder vi oss alltid til!

Åpningstider:
Tirsdag-torsdag: 16-22:30
Fredag: 16-23:00
Lørdag: 12-23:00
Søndag: 13-19:30

Kjøkkenet stenger alle dager klokken 22, og 19 på søndager.

📍Fridtjof Nansens vei 12