Lokale favorittbutikker i Oslo

Foto: A.C. Perch Thehandel

Foto: A.C. Perch Thehandel

Av Kenneth Lorentzen

Nå er det ikke mange dagene igjen til julaften, så er du som flere av oss og ikke har fått kjøpt alle enda… Da er dette gode tips! Vi har spurt flere av ambassadørene våre hvilken lokalbutikk de har kjøpt sine julegaver, og vil anbefale at man kjøper julegaver fra.

Å handle fra de litt mindre lokale aktørene er en fin måte å støtte lokalt på. Så får vi i mellomtiden bare krysse fingrene at vi får beholde mangfoldet av butikker i Oslo i 2021, og bidra så godt vi kan.

Daniel anbefaler A.C. Perch Thehandel

«Jeg sverger til A.C. Perch's Thehandel når jeg skal handle julegaver som varmer litt ekstra — bokstavelig talt. Dette snart 200 år gamle tehuset er opprinnelig dansk, men har åpnet et eget tearoom i Oslo. Der finner du unike smaksopplevelser som varer lenge etter jul. Du kan til og med booke tesmaking og egne temakvelder hvor du får en reise gjennom teens verden. En soleklar vinner om du står fast på gaver, anbefales på det varmeste (høhø).»

📍Kirkegata 5

Raymond anbefaler Lille Tøyen Kolonial

«Lille Tøyen Kolonial ligger veldig koslig til i Lille Tøyen Hageby ovenfor Tøyenbadet. Det meste er ekologisk og laget på stedet. Håndplukket av personalet har de fine julegaver til de fleste. Med alt fra julekaffe til sjokolade, håndlaget keramikk og masse annet. Når du først er der og hvis du er litt sulten anbefaler jeg å prøve surdeigspizzaen deres. De er sykt gode! Kan også varmt anbefale deres cookies…»

📍Aud Schønemanns vei 9

Tuva anbefaler You & I

«Umiddelbart kan jeg anbefale You & I på Aker Brygge. Skikkelig søt butikk med de fineste klærne. Her finner du masse fine kjoler til for eksempel julaften eller nyttårsaften. Julegavetips kan være noen fine smykker, eller hårpynt. Ellers har de søte notatbøker og penner!»

📍Bryggegata 5

Mia Eline anbefaler Walk-in Closet OSLO

«Walk-in Closet OSLO er en av de butikkene man bare vil prøve på alt de har! Her har de litt av alt; Skikkelig fine smykker, de dødsfine vestene til Noella eller årets nyttårskjole! Man kan finne gaver til andre, eller årets julegave til seg selv.»

📍Thereses gate 40A