Lanternen: Sjømat på Bygdøy

Tekst, foto & video: Celia Wenk-Wolff

Ved vannkanten på Bygdøy finner du den nyåpnede sjømatrestauranten. Her kan du nyte sjømat i vakre omgivelser med sol hele dagen.

Enten du kommer rett fra stranden eller bare ønsker å nyte nærheten til havet uten å dyppe tåen i vannet, har Lanternen Brasserie & Bar deilige retter som vil friste.



Saltvann og vin

Restauranten tilbyr et godt utvalg av sjømat for entusiastene, både til lunsj, middag og som småretter til drinken. For de som ikke er så begeistret for sjømat, har de også svært god pizza på menyen.

Vi smakte på Moules frites (265 kr) med nydelige fries som kunne dyppes i sausen, Kveitefilet med caponatasaus (315 kr) servert med friske grønnsaker og potetpuré, og Diavola pizza (245 kr) med deilig, crispy bunn!

For en spesiell anledning valgte vi å feire med en flaske vin. Vi fikk anbefalt Louis Chardonnay Bourgogne (1090 kr), som til tross for å være «husets vin» overrasket oss positivt. Den falt hele bordet i smak! Vi tok også en titt på baren og den koselige loungen, og kan anbefale stedet for et glass vin eller to.

Sol og sjø

Restauranten byr på solrik servering både ute og inne. De store vinduene slipper inn mye lys og gir utsikt mot det blå havet. For de som har vært i solen hele dagen, finnes det en skyggeavdeling hvor man kan finne avkjøling.

Åpningstider:
Man-fre 14-23
Lør-søn 12-23

📍Huk Aveny 2