Kulturhuset

IMG_2202.jpg

Tekst: Amber Sophia Rupani / Foto: Celina Bergdahl

Siden 2013 har Kulturhuset vært en kulturelt samlepunkt midt i hjertet av Oslo. Med over 5000 arrangement bak seg har Kulturhuset blitt en pulserende møteplass i Oslo by med et mål om å bringe folk sammen.

Kulturhuset har sammen med Olav Thon brukt over 50 millioner på å total rehabilitere 2000m2 fordelt på fire etasjer. Lokalet består nå blant annet av et stort hovedrom, et nydelig og friskt drivhus, et bibliotek og en koselig og intim bakgård.

Sunn og rimelig meny

Siden nyåpningen har de åpnet et kjøkken. Det vil si at de nå serverer mat helt frem til kl 01. Menyen deres byr på sunn og rimelig mat med alt fra varme til kalde retter, bakverk og salater hele dagen. Uansett tiden på døgnet vil du nå se alt fra vennepar til kjærester til foreldre sitte og nyte av miljøet på Kulturhuset.

Et av de mest sjarmerende rommene på Kulturhuset, vil jeg personlig si er biblioteket. Rommet har en vegg dekket av en bokhylle med hundrevis av bøker helt opp til taket, og er fylt med stoler, bord og sofaer som gjør det til et utmerket sted å til å sitte og lese. Om du drar innom Kulturhuset på dagtid er rommet fylt av konsentrerte studenter, freelancere og andre voksne som er ute etter rolige og avslappende omgivelser.

Spillehall med shuffleboard og bordtennis

I tredje etasjen finner du spillehallen. Her kan du dra med deg vennegjengen og spille shuffleboard eller bordtennis i laboratoriet. Eller bare ta turen opp og nyte av de livlige omgivelsene. I spillehallen kan du også reservere shuffleboard i forveien, for å sikre dere en plass rundt bordet.

Kulturhuset er et sted du kan droppe innom både morgen og kveld. Kom for å danse og leke eller pugge og lese. Eller bare kom innom for henge og ta en øl eller en kaffe. Det bys på kvelder med konserter, spill, dans, vinsmaking, utstillinger og mye mer. Alt som skaper glede og bringer folk sammen. Her er det åpnet for alle i Oslo.

📍 Youngs gate 6

IMG_2117.jpg