KöD: Dansk biffopplevelse på Frogner

Hos biffrestauranten Köd på Frogner i Oslo får god biff og godt tilbehør!

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Får du vann i munnen av ord som wagyu, indrefilet og ribeye? Da er denne restauranten et sted du burde besøke! 

På Frogner i Oslo, blant pulserende gater og vakre bygninger, ligger det en dansk perle for alle som elsker biff. Hos Köd får du god biff til en god pris, og ikke minst masse godt tilbehør! 

Tartar, tacos og kongereker 

Det danske biffhuset Köd finner du to steder i Oslo. Både i nede sentrum og på Frogner. Vi tok turen til sistnevnte for en helaften med mengder av godt kjøtt og mere til! 

Restauranten ligger beleilig plassert rett bak Niels Juels gate-trikkestoppet. Du går opp en trapp og kommer inn i en flott restaurant med en atmosfære som oser av varme og eleganse. 

Vi startet kvelden med et par forretter. Selv om det skulle bli en del kjøtt på tallerkenen denne kvelden, klarte vi ikke å holde oss unna tartaren (195 kr). Den har vi smakt før og kan rett og slett ikke la være! Det er en smakfull rørt tartar av indrefilet med olivenolje og parmesan servert med brent purremajones, potetchips og urter. 

I tillegg gikk vi for deres Tri-Tip tacos med braise-stekt Tri-Tip-biff, søt mangochutney, avokadokrem og koriander, og hvitløksmarinerte kongereker som ble servert med krydret tomatsaus med pepperrot, persille og hvitløkspirer. Med disse rettene fikk vi kickstartet kvelden med spennende og gode smaker!

Hovedattraksjonen her er definitivt biffmenyen. Alle biffer tilberedes over flammegrill, pensles med rosmarinsmør og krydres med flaksalt. De serveres også på en bunn av gulrotpuré.

Wagyu, striploin, ribeye og indrefilet 

Av biff har de fire ulike kategorier du kan velge mellom. Striploin og ribeye fra Argentina, indrefilet fra Paraguay og ikke minst wagyu fra Japan. Du kan også velge ulik vekt på stykkene, helt opp til 600 gram.

Er det vanskelig å velge? Da kan du gjøre som oss å gå for en deres Köd Explorer. Da får du tre ulike stykker som deles mellom to personer. Vi fikk servert ribeye (300 g), indrefilet (200 g) og et veldig eksklusivt stykke av wagyu (150g)! Alt dette får du til 1.730 kroner for to personer. Er du ikke så bevandret i biffverden er dette også en fin måte å finne ut hva du liker. 

De ulike stykkene var perfekt stekt (medium rare) og var saftige, med en deilig stekeskorpe. Vi anbefaler å smake på kjøttet uten noe tilbehør eller saus først, for å virkelig kjenne på smaken av råvarene. Av sauser kan du velge mellom portvin, klassikeren bearnaise og Madagaskar peppersaus. Sistnevnte ble undertegnedes favoritt, mens de andre elsket bearnaisen. Er man flere kan man bestille ulike og dele. 

Hos Köd har de et herlig utvalg av tilbehør som løfter måltidet. Her synes vi det er best å velge litt forskjellige varianter å dele mellom seg. Vi fant flere godbiter på menyen som vi kan anbefale videre! En solid favoritt rundt bordet var deres corn ribs (75 kr) som er fritert mais med hjemmelaget krydder, misosmør, persille og hvitløkskrem. Denne bestilte vi to av og var nære på å bestille ekstra bare for å ta med hjem, for dette er godt! 

Vi gikk også for deres fantastiske potetmos med røkt bacon med løkkompott sautert i Wagyu-fett og smør (75 kr). Nam! For å få litt grønt valgte vi stekte grønne bønner (75 kr), cæsarsalat (65 kr) og norske tomater med friskost (65 kr) I tillegg ble det et par porsjoner fries på deling (60-70 kr). Denne kombinasjonen av tilbehør løftet måltidet til nye høyder og vi gleder oss allerede til å kjøre en reprise neste gang! 

Treretters og sopp-biff 

Til desserten denne kvelden gikk vi rett og slett for en av hver av de tre alternativene. Det ble både mørk sjokoladekake med hvit sjokolademousse, frysetørkede bringebær og honningtuile, klassisk crème brûlée og amerikansk eplekake med vaniljeiskrem og karamellisert hvit sjokolade (alle 145 kr). 

Ønsker du både forrett, biff og dessert kan du gå for deres tre-retter til 797 kroner. Da får du oksecarpaccio, indrefilet servert med fries og valgfri saus, og sjokoladekake til dessert. 

På menyen har de også alternativer til biffrettene. Du kan få norsk laks (240 kr), portobellosopp-biff stekt med hvitløk og timian med vegansk løksaus (185 kr), Köd-burger av hakkebiff med grønt, cheddar og bacon, dipp og fries, eller norsk frilandskylling panert med sprø flakes go cajun krydder med valgfri saus.

Kort oppsummert, vi koste oss! Er du glad i biff er absolutt dette et sted du bør besøke.

Åpningstider (for bestilling av bord):
Mandag-søndag 17-21

📍Frognerveien 9b