Kastellet: Ny meny, og den lover godt for lommeboka

Tekst, foto & video: Celia Wenk-Wolff

Vi så en krittavle med biff og blåskjell til under 200 kr. Det virket nesten for godt til å være sant da vi tilfeldig gikk opp Hegdehaugsveien!

Tidligere har jeg tenkt på Kastellet mer som en vin- og cocktail bar, men nå har de flyttet fokuset. Maten skal være mer tilgjengelig, og vinopplevelsen mer uformell.



Ytrefilet til under 200 kroner

Vi startet med burrata (105 kr) og surdeigsbrød (49 kr) – kremete ost, friske tomater og skikkelig godt brød. Men det var selvfølgelig biffen og blåskjellene vi kom for! 

Ytrefilet med bearnaise og fries (195 kr), mørt kjøtt og en smørete god saus som konverterte undertegnede til en bearnaise-person (og det sier mye).

Blåskjell med fløtesaus og parmesan (165 kr), med hånda på hjertet, kanskje blant de bedre jeg har smakt. Fyldig, kremete og godt balansert saus. Friesene ble dyppet i begge sausene til vi nesten begynte å slikke tallerkenene.

Lyst, åpent og lett å bli sittende

Vår servitør Way sørget for at vi fikk smake på noen av favorittvinene hans. Han guidet oss gjennom en bitteliten vinsmaking med null snobberi, bare god stemning og ekte engasjement.

Om det ikke var for den allerede gode maten, så hadde vi kommet tilbake bare for servicen.  De har visst en hemmelig vinklubb også, men mer om det en annen gang.

Kastellet har åpent kjøkken og store vinduer som slipper inn ettermiddagssola. Det er lunt, gjennomført og akkurat passe laidback. Perfekt for et glass vin (eller to), og noe godt og rimelig i magen.

Så om du er ute etter et sted med nydelig mat til overraskende lave priser, god vin og bra service, så kan jeg nesten garantere at du får deg et nytt favorittsted.

Åpningstider:
Mandag - tirsdag: 17-22:30
Onsdag - torsdag: 15-23
Fredag - lørdag: 13-01

📍 Hegdehaugsveien 25