KaffeLykke: Frokost, lunsj, kaffe og hjerterom

KaffeLykke på Dælenenga i Oslo er et sted for alle.

Tekst & foto: Nora Kirkvold Sæter

På et stille hjørne i Københavngata på Dælenenga i Oslo, ligger et bygg med lysegrønn fasade. På innsiden finner du KaffeLykke – en koselig, helkommunal bydelskafe som ønsker enhver varmt velkommen.

Dette er en hyggelig nabolagskafe med snille priser, fersk bakst og bedagelig stemning! Her får du alt fra focaccia og salat, til varm lunsj og hjemmelaget smoothie. Det er kanskje de stedene som ikke prøver så hardt være trendy, som blir nettopp det!



Mer enn bare en kafé

På høsten i fjor, var Kaffelykke nær ved å stenge dørene for godt. Kaféen, som driftes i regi av NAV og tilbyr arbeidstrening til ungdom, sto i fare for å måtte avslutte sin rolle som arbeidstreningsarena, etter forslag fra Grünerløkka Bydelsutvalg om budsjettkutt i 2024.

Flere ildsjeler fra nabolaget satte i gang en underskiftskampanje for å bevare KaffeLykke, og i desember 2023 kunne nabolagsperlen stolt dele at lokalsamfunnet hadde vunnet fram. Det er vi glade for, og steder som disse er det derfor ekstra hyggelig å tipse om!

Vi dro på besøk en gråværstirsdag, og lokalet er fylt cirka halvt om halvt med vennegjenger og andre som sitter og jobber på pc eller mac. Dette er tydelig et populært sted, og stemningen er lun.

På veggene henger deler av Peder Jørgensens bildeutstilling Dyrene i Oslo, som viser ville sebraer og elefanter i Oslos gater, og fra taket henger planter i makrame. Her kan man nyte en kopp baristakaffe i en bar langs vinduskarmen, med utsikt over til Artbar. 

Ujålete mat og nye retter hver dag

Det første som møter en, er en disk fylt med pene kaker, salater og juice. “Brunsjstedet” er opptatt av kvalitet og gode råvarer, og på menyen finner du blant annet saft fra Askim, brus fra Røros og Bagsværd lakridskonfekt (165 kr), som er hjemmelaget lakris fra Danmark. 

I disken finnes focaccia (69 kr), bagel med røkelaks og eggerøre (84 kr), scones med hasselnøtter (39 kr) og yoghurt med granola og syltetøy (49 kr). Ingen mat skal gå til spille, så alt fra disken selges til halv pris en time før stenging. Bra!

All mat lages på huset og fra bunnen av, og hver dag serveres det en varmrett som gjerne kommer i store og mettende porsjoner. Mye for pengene der altså! Dagens lunsj er en grønn ertesuppe med kokt egg (99 kr), og på instagram røpes det at menyen for resten av uken blir lammekebab, pasta og pizza. De legger alltid ut ukas meny på sosiale medier, så det kan være verdt å ta en titt på før man tar turen.

Vi unner oss dagens lunsj, en cappuccino (45 kr) og en fudgekake med suksesskrem (54 kr). Kaffen er god, maten er velsmakende, og betjeningen er hyggelig. 

Et sted for alle

Det tilbys ingen sensasjonell matopplevelse, men snille priser, fersk hjemmelaget mat og høy kom-som-du-er-faktor. Nabolagsånden, hjerterommet og det faktum at stedet representerer tilhørighet for mange, gjør dessuten at du trygt kan legge igjen en slant her, med ekstra god samvittighet.

Som en liten bonus er KaffeLykke også en av få steder som har åpent fra klokken 8, og passer dermed godt både til morgenfuglen og de som er i gang litt senere på dagen. 

Åpningstider:
Mandag - fredag: 08-15

📍Københavngata 20