Høykultur på lavbudsjett

IMG_2027 (2).jpg

Av Live Johanna Øverhaug

Er du sulten på kulturopplevelser, men lommeboka er skrapa? I Oslo finnes det en rekke tilbud og ordninger for deg som er ung og kulturinteressert. Vi har laget en oversikt over noen høykulturelle steder med svært gode priser for ungdom.

Nationaltheatret

Unge National er Nationaltheatrets tilbud for deg mellom 15 og 25 år. Det er gratis å melde seg inn, og som medlem blir det like billig å dra på Nationaltheatret som å dra på kino. Unge National-billetter får du kjøpt både på nett og i billettluka.

Oslo Nye Teater

Studenter og skoleelever får 50 % rabatt på egenproduserte forestillinger på hovedscenen på Oslo Nye og Centralteatret. For å benytte seg av tilbudet er det bare å oppgi at du er student når du bestiller billetter.

Operaen

Hvis du er mellom 16 og 30 år kan du bli i Ung i Operaen. Som medlem får du billige billetter på noen forestillinger, som ofte er kombinert med et arrangement før eller etter. Du melder deg inn ved å sende navn og fødselsdato til ungdomsabassador@operaen.no.

Det Norske Teatret

Som medlem i Yngda får du billetter hos Det Norske Teatret til 150 kroner (160 kroner for musikaler). Du må være mellom 18 og 28 år for å være medlem. Billettene må kjøpes på nett. Som Yngda-meldem får du også spesialpriser i baren.