Hotpot Oslo: En smak av kinesisk mattradisjon på Grønland

Vi har testet ut Hotpot på Grønland i Oslo.

Tekst & Foto: Louise Vidhammer 

Gira på en sosial matopplevelse litt utenom det vanlige? Da bør du samle en gjeng å teste ut Hotpot Oslo. 

På teaterplassen på Grønland i Oslo har Lemeo endret navn og konsept, og tilbyr nå også autentisk kinesisk hotpot, i tillegg til sushi og andre tradisjonelle retter fra Szechuan. Vi var innom en fredags ettermiddag, og det er ingen tvil om at dette stedet er populært! 



Den kinesiske hotpot-tradisjonen

Offisielt introduserte de konseptet med hotpot i september i fjor, men de er fortsatt i prosessen med rebranding. Logoen til Lemeo pryder fremdeles vinduene, og eieren kunne fortelle oss at de blant annet venter på en helt egen sausedisk før alt er på plass. 

Så fort vi setter oss ned blir vi introdusert til menyen og hvordan den fungerer. Her er det tradisjonell hotpot fra Szechuan som er i fokus. Hotpot består av en boblende gryte med buljong eller kraft, plassert midt på bordet, og omgitt av et utvalg av råvarer som kjøtt, sjømat, grønnsaker, tofu og nudler som man koker i den varme buljongen. I tillegg til å være en tradisjonsrik kinesisk matrett og en måte å tilberede maten på, er hotpot også en kulturell og sosial opplevelse. 

Menyen er enkel og oversiktlig, og alt du trenger å gjøre er å sette kryss på hvilke smaker du ønsker i kraften, samt hvilke ingrediensene du vil ha til. 

Sterke, krydrede smaker, gode råvarer og billig øl 

Vi gikk for hotpot med fire ulike smaker til 169 kroner. Her ble våre favoritter Mushroom broth og Tom Yum broth. Sistnevnte er en kjent, krydret thaisuppe med en deilig smak av kokosmelk. Chicken broth synes vi var kjedelig på smak. Spicy sour pickled cabbage broth, som er den typiske kinesiske kraften, var derimot full av sterke og gode smaker. Det ble muligens en litt for intens og brennende smak for undertegnede, men et spennende alternativ for de som søker ekstra styrke og tåler litt krydret mat! 

Videre valgte vi dumplings (139 kr), sliced rolled beef (149 kr) og vegetable combo (179 kr). Vi ble overrasket over de høye prisene per rett, og hadde nok bestilt flere retter og fått en mer spennende matopplevelse dersom vi var flere rundt bordet. 

Utvalget er stort og variert, du kan få alt fra kongekrabbe (899 kr), kamskjell (249 kr) til indrefilet av okse (299 kr) og eggnudler (109 kr). De tar hensyn til allergier. Det er også mulig å gå for veganske alternativer, som ulike varianter av tofu (99 kr) og grønnsaker.

Grønnsaksrettene koster mellom 99 og 129 kroner per rett. I tillegg er det også grill på noen av bordene, dersom du ønsker barbecue-stil. Til dipsaus gikk vi for en sesamsaus til 20 kroner, som komplementerte resten av måltidet godt. De ulike råvarene har ulik koketid, spør gjerne servitøren om tips! 

I kjent afterwork-stil bestilte vi oss hver vår øl (0,5l) til 89 kr, og ble i kontrast til prisene på maten, positivt overrasket! Det er få andre steder i Oslo du finner så billig øl. 

Psst! Anbefaler å booke bord i forkant (tlf: 47 72 10 72), da det raskt fyller seg opp, spesielt i helgene. 

Varm atmosfære og delekultur 

Lokalet er nokså lite. Interiøret er enkelt og upyntet. Her er det skinnsofaer, kombinert med sjarmerende elementer fra kinesisk kultur. Selv om stedet kan minne om et typisk takeaway-sted, er det likevel en varm og innbydende atmosfære her. 

Eieren, Catherina Lian, tilfører en jordnær og personlig touch til stedet som gjør besøket mer intimt, unikt og minneverdig. Hun utstråler varme, har mye kunnskap, og går fra bord til bord og passer på at alle har det bra. Det hele gir en følelse av familie og fellesskap! 

Det som gjør Hotpot til en unik opplevelse er også den sosiale dynamikken rundt bordet. Man sitter sammen og tilbereder maten sammen, og oppfordres til å dele og prøve ulike smaker. Neste gang vil jeg definitivt ta turen med en litt større gruppe, slik at vi kan teste ut litt mer av menyen uten å ende opp med en altfor dyr regning på slutten av kvelden.

Åpningstider: 
Mandag - torsdag: 13 - 22 
Fredag - lørdag: 13 - 23 
Søndag: 13 - 22 

📍 Mandalls gate 10