Her får du gratis livemusikk i Oslo

Hos den koselige jazzklubben Brødrene Berg får du livemusikk flere ganger i uken!

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind og Maren Mjelstad

En kveld med live musikk gir en helt egen stemning og her har du fire steder hvor du hver uke kan få dette helt gratis!

Om du liker jazz, blues eller opera, ta deg en svingom på dansegulvet, eller bare nyte musikk i gode venners lag, er det mange muligheter i byen vår for nettopp dette.



Grønland Boulebar: Jazz, soul og opera pub

Vis-à-vis den gamle brannstasjonen på Grønland ligger denne spillbaren som har mye å friste med. Stedet åpnet i 2021, og ligger kun et par minutter fra Grønland T-banestopp. 

Annenhver tirsdag får du stemningsfull jazz og blues fra Alex Maestro Jazz fra klokken 19. Dette er et Oslo-basert band som spiller variert musikk i blues, jazz og soul sjangeren. Hver lørdag kan du også oppleve en avslappet atmosfære med Opera Pub fra klokken 19. 

Her finner du også Norges første innendørs boulebar og et eget området med morsomme arkadespill! I tillegg til spill, quiz og arrangementer, har de også en meny med fokus på fransk mat. På menyen finner du kjøtt-, kylling- og vegetarretter, fordelt på småretter og hovedretter.

Full oversikt over hva som skjer på Grønland Boulebar finner du på nettsiden deres. 

Dager med live-musikk:

Annenhver tirsdag klokken 19 

Lørdager klokken 19

📍Grønlandsleiret 27

Brødrene Bergh: Jazz hver onsdag - lørdag 

Brødrene Bergh er først og fremst en jazzklubb. Hver torsdag klokken 19 byr de på en dose livlig jazzmusikk med Simple Jonny's Easy Jazz Band. Dette bandet leverer jazz av ypperste kvalitet og er velkjent på jazzscenen i Oslo. De byr opp til dans og en musikalsk reise gjennom de beste feelgood-låtene fra perioden 1921 til 1949. Du får også gleden av livemusikk hver fredag og lørdag klokken 21.30 og annenhver onsdag fra 19-22.

I tillegg til å nyte musikken og danse, kan du også få deg litt italiensk mat hvis du blir sulten. De serverer blant annet et fristende utvalg pizza i mindre porsjoner som koster mellom 72 og 126 kroner.

Når du kommer innenfor dørene hos Brødrene Bergh er det litt som å gå inn i en tidsmaskin. Interiøret her er stilrent, varmt og innbydende, preget av mørkt tre, som skaper en elegant følelse. Det er to etasjer og høyt under taket med selve baren i midten, som er hjertet av lokalet. 

Dager med live-musikk:

Hver onsdag klokken 19

Torsdager klokken 19 

Fredag og lørdag klokken 21.30

📍Karl Johans gate 35


Abelone: Søndagsjam

På et gatehjørne i Oslo sentrum ligger restauranten som kan by på amerikansk diner-stemning. Om du vil ha en liten matbit på farta, livemusikk og quiz, eller en helaften med middag, er Abelone et godt valg! 

Dette er en folkelig bar, som liker trøkk og akustikk, og hver søndag kan du få med deg Bluegrass jam klokken 19 her. De arrangerer ofte også konsertvors før store konsert i Oslo Spektrum, som er rett over gata!

Det er ikke uten grunn at stedets burger er et populært valg. Med cheddar, bacon og karamellisert løk, forsvant denne fort fra vår tallerken. Sammen med fries og en veldig god karamellisert løk-majonesdipp ved siden av, var dette et smakfullt måltid. 

Dager med live-musikk:

Annenhver søndag klokken 19

📍Brugata 11

Scotsman: Evig klassiker

Midt på travle Karl Johan finner du en skikkelig Oslo-klassiker. Med sin livlige atmosfære tilbyr Scotsman en kombinasjon av sport, live musikk, karaoke, quizer og en variert gastropub-meny. 

Tirsdag til lørdag hver uke byr også Scotsmann opp til levende musikk. Hit kommer musikere og artister fra hele verden for å spille på den kjente scenen. Her sørger artister og musikere alltid for topp stemning til langt inn i de tidlige morgentimer. Se musikkoversikten her. 

De serverer også digg gatropub-mat med flere varierte og vegetariske retter. Blant annet saftige hamburgere laget av 100% norsk kjøtt, en whiskey BBQ-variant, tradisjonell fish & chips, deilige snacks og mye mer. 

Dager med live-musikk:

Tirsdag - torsdag klokken 22 

Fredag og lørdag klokken 23

📍Karl Johans gate 17