GRØD Oslo: Mye mer enn grøt
GRØD: Vi har fråtset i alt annet enn grøt!
Tekst og foto: Frida W. Lindland
Grød Oslo skapte lange køer oppover Grünerløkka på åpningsdagen i 2024, med god grunn.
Men, er du fremdeles traumatisert av vassen havregrøt fra oppveksten? Frykt ikke, Grød har masse annet på menyen, og vi testa ut en hel del digge saker.
Restefest
Misforstå oss rett, grøten så også nydelig ut, men denne gangen lot vi rett og slett være. I stedet møtte vi opp skrubbsultne, og bestilte fem ulike retter fra menyen. Dette kunne nok helt fint ha mettet tre til fire personer, og ble for mye for to.
Vi starter det hele med betejuice laget av rødbet, eple og ingefær til 79 kroner, og rabarbaralemonade til 75 kroner. Det var kanskje litt rart å få rødbeten inn som juice, men begge drikkene var veldig friske og gode - og de går raskt ned.
Vi bestiller de to siderettene på menyen: Byggryns Arancini med grønn hvitløksmajo til 95 kroner, og Congee Okonomiyaki vaffel med kimchi-kål, vårløk, peanøtter og hoisinsaus til 99 kroner. Her ble arancini-bollene en favoritt for undertegnede, bollene var sprø og majoen de ble servert på var veldig mums. Alle siderettene er laget av resirkulerte ingredienser fra de andre varene.
Risotto og rød daal
Alt vi bestilte ble selvfølgelig servert på likt, og vi spiste disse litt hist om pist, rett og slett fordi vi bestilte for mye for to stakkars sjeler. Men! For enkelhets skyld går vi nå fra siderett til “hovedrett”. Vi kjøpte en byggrynsrisotto servert med sylta sopp, ost og timian (159 kr), og en rød daal med mandler, koriander og youghurt til 150 kroner.
Begge rettene er under “bowls”-kategorien på menyen, og begge rettene er store boller, overfylt med deilig topping! Her får man virkelig verdi for pengene, og selv om vi splurger på menyen, er det tydeligvis mulig å få en rimelig, men veldig mektig lunsj hos GRØD.
Risottoen er salt og god, og sylta sopp er en smak vi ikke har vært borti, men som vi godt kan like. Daalen er stappfull av gode toppinger, og er en varmende, myk klem av en lunsj.
Sist, men ikke minst: Snickers
Vi må selvfølgelig teste ut noe søtt på menyen, vi er tross alt på Grød. Vi bestiller en havregrynsvaffel med kakao-tahini, karamellsaus og peanøtter - altså hjemmelaga snickers - til 95 kroner. Denne glir rett ned, og salt og søtt er selvfølgelig en sikker vinner her i gården.
Kafeen har to store bord midt i lokalet, og hvis du tør kan du sitte sammen med andre gjester her, eller ta med deg en stor vennegjeng. Langs veggene er det mindre bord. Det er lyst dekorert, og har en enkel stil med trestoler og litt planter. Utenfor er det også mange bord og benker, perfekt når solen titter frem! Det er relativt lite her og det blir fort fullt, for her er det populært, men de har likevel laget plass til en god del folk!
De har en no-waste policy, og vi får selvfølgelig med oss restene våre hjem i hver vår take-away boks. Hit kommer vi gjerne tilbake! Kanskje vi til og med kjøper oss en porsjon grøt?
Åpningstider:
Mandag-fredag: 07:30-20
Lørdag & søndag: 09-20