Ekeberg Kafé og Delikatesse

Ekeberg kafe og delikatesse_aug21_Taran Hofvind_.jpg

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Taran Hofvind 

Ekeberg Kafé og Delikatesse er plassert i hjertet av Ekeberg, og er en ekte nabolagskafé. Her kan du komme innom for en kaffe, spennende delikatesseprodukter og pizza, eller et glass vin på den solfylte terrassen.

Blant villaer og eneboliger, en kort busstur fra Oslo sentrum, finner du den litt bortgjemte nabolagskaféen og delikatessebutikken. Ekeberg Kafé og Delikatesse er et sted hvor både naboer og besøkende samles, med barn, pensjonister og også firbeinte følgere.

Du kan nyte både kaffe og bakst, ost og spekemat, blinks og pizza, eller bare en is i solveggen. Vekk fra byens larm og mas.

Bakst, ost og spekemat

Kaker, kanelknuter, croissanter, scones og smørbrød er noe av det fristende utvalget i kafédisken. Kanelknuten ble anbefalt, så den måtte bare prøves. Enhver anledning til å nyte god bakst må utnyttes! En klassisk cappuccino ble kaffevalget denne dagen.  

Kanelknuten var myk, saftig og toppet med glasur. En perfekt match til cappuccinoen. Det finnes nok enda bedre cappuccinoer i denne byen, men denne var absolutt god. Det hele ble inntatt på den solfylte uteserveringen. 

Vi ga oss ikke der, og ble fristet til å prøve ost og spekemat-fatet. For 279kr får du et bugnende fat med deilig utvalg av italienske pølser, ulike oster, tilbehør og brød. Hvis du ikke er veldig sulten går det helt fint å dele det mellom to personer. 

Det var litt lang ventetid på maten, men når den først kom på bordet var det absolutt verdt ventetiden. Et glass kald chardonnay til gjorde også susen. Da ble besøket nesten som en liten søreuropeisk ferie.

Delikatessebutikk

Kaféen har også et utvalg av masse spennende og unike varer fra blant annet Frankrike og Italia. Du finner deilige oster, spekemat, balsamico, pesto, oljer og italiensk pasta i mange spennende varianter i hyllene.

Er du glad i å utfolde deg på kjøkkenet? Da er dette et sted med varer som kan ta dine retter til nye høyder. Med oster, pølser og pasta herfra kommer kjæresten, familien eller svigermor garantert til å bli imponert neste gang de er på middag. Eller den nye flørten du prøver å imponere?

Til å komplimentere de deilige rettene kan du servere fristende lemonader og fargerik økologisk brus fra Lykki. Eller om du virkelig vil slå på stortromma kan du gå for noe så eksklusivt som fransk limonade med gullflak. Her er det bare å slå seg løs!

Når høsten kommer og det blir kaldere i luften er det også fint å trekke inn. Der har de mange sitteplasser og kafeen er delt opp i flere rom. Det er til og med et eget bibliotek med sofaer og lenestoler. Der kan du også finne bøker og spill til barn.

📍Ballplassveien 2