Cafe Amsterdam

Cafe-Amsterdam-Oslo

Av Lene Myrum Haugen

Tulipaner, øl og god stemning. Bli med til Oslo’s lille bit av Amsterdam!

En smak av amsterdam

På Tullinløkka i sentrum ligger den Nederlandske caféen Cafe Amsterdam. Med sykler utenfor, tulipaner og store vinduer har du kanskje sett den fra trikken som stadig kjører forbi. Med den gjenkjennbare sterna og knall røde teksten er Cafe Amsterdam et sted for enhver øl-entusiast. De har alt fra klassisk Nederlandsk lager til deilig porter. Med verdenskjente Heineken på trappetårnet er opplevelsen av caféen litt som å være i Amsterdam, der du finner Heineken på hvert hjørne. Øl i fleng og avslappa stemming gjør at caféen byr på et lite avbrekk fra Oslo sentrum.

HYGGELIG OG AUTENTISK

Selv om øl sortene er mange byr på mer enn bare god øl. Cafeen har et godt utvalg av klassiske drinker og mocktails for de som ønsker uten alkohol. Baren er lang strekker seg langs lokalet, og er fylt med mye godsaker. Lokalet bærer preg av å være en gastropub, og prøver ikke å være noe annet enn det. Det oppleves som en hyggelig og autentisk bit av Amsterdam i Oslo. Dette er et sted som får deg til å føle deg hjemme. Her kan du slappe av og kose deg.

Cafeen har også kjøkken der de serverer nederlandske favoritter. Har du smakt fries med peanøttsaus, majones og rødløk? Vel, nå har du sjansen. Om det blir i meste laget, så har de også burgere, både vegetar og vanlig. De byr også på egen nabo-lunsj fra 11-16 for de som er i nabolaget. (Og om du er interessert i Nederlandsk ost selger de også det, som du kan ta med hjem).

RINGER INN HELGEN

«Red Light Nights» er et av arrangementene de har, der de på lørdager byr på litt mer liv på kvelden. Da snakker vi om DJ på huset for å ringe inn helgen. Dette skal være et arrangement fylt med god musikk og følelsen av en kveld på byen i Amsterdam. Alt dette får du i Oslo sentrum. Pga. Korona har caféen som alle andre litt begrensinger, men det er absolutt et sted å besøke for en unik opplevelse i egen by.

📍Kristian Augusts gate 12