Bølgen og Moi: Fransk kokkekunst møter norske råvarer på Tjuvholmen

Bølgen og Moi er en kjent og kjær restaurant på Tjuvholmen.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Fransk kokkekunst og norske råvarer i skjønn forening er det du finner innenfor dørene hos dette brasseriet på Tjuvholmen i Oslo.

Mennesker, mat, vin og kunst er inspirasjonen bak Bølgen og Moi, og restauranten har vært en kjent og kjær del av byen vår i lang tid. Her serverer de det beste fra både sjø og land i sine stemningsfulle lokaler. På deres nye meny finner du blant annet en deilig ytrefilet av hjort, klassisk moules frites og en himmelsk sjokoladefondant!



En ung kokk og en vinkjenner

Historien starter med at den unge kokken Trond Moi og en av landets beste vinkjennere, Toralf Bølgen, overtok driften av kaféen på Henie Onstad Kunstsenter i 1995. Senere åpnet de restauranter flere steder i landet, og i 2009 åpnet dørene til Bølgen og Moi på Tjuvholmen.

Dette har blitt en kjent og kjær restaurant som stadig flere forbinder med kvalitet og matglede. Dette er et sted hvor de tar jakken din ved døren og hvor bordene er dekket i hvite duker, men frykt ikke, stemningen er jovial og du blir møtt med smil og latter. Lokalene føles moderne og eksklusive, med glass fra gulv til tak og åpent kjøkken, men samtidig stemningsfullt med dempet belysning, gode myke stoler og kunst på veggene.

Dagen vi var innom hadde de nettopp lansert den nye menyen for sesongen. Den består av klassikere som entrecôte, pannestekt torsk, og ikke minst moules frites, kveite og ytrefilet av hjort. Fiskesuppen er den eneste retten som har vært på menyen siden oppstarten i 1995!

Norske og franske klassikere

Vi startet kvelden med å dele et utvalg av forrettene. Vi gikk for tartar av oksekjøtt (295 kr), fiskesuppen (245 kr), og kaldrøkt kveite (275 kr). I tillegg delte vi noen porsjoner med veldig gode trøffel-fries (109kr).

Tartaren ble servert med klassisk tilbehør; kapers, løk, rødbeter, gressløk og sylteagurk, og så klart toppet med eggeplomme! Dette ble en favoritt for undertegnede og flere rundt bordet. Pent presentert fikk vi nydelige råvarer med masse smak.

Fiskesuppen var deilig og kremet, og kunne by på både blåskjell og reker. På menyen kalles denne en liten porsjon, men vi fikk en raus skål på bordet! Kaldrøkt kveite var nytt og spennende for flere. Retten minner litt om sashimi, men uten at fisken er helt rå. Den ble servert med pepperrotkrem, syltet gresskar, rugcrumble og urteolje. 

Vil du ha en lettere start på kvelden, har de også østers på menyen (79 kr/ 3 stk 229 kr).

Av hovedretter ble vi fristet av ytrefilet av hjort (465 kr), moules frites (320 kr), pannestekt torsk (455 kr), Ratatouille (255 kr) og entrecôte (495 kr). Hjorten var stekt til perfeksjon med en vakker rosa farge og smakene kom virkelig til sin rett sammen med jordskokkpureen, portvinssausen og grønnsakene. Til denne retten fikk man både rosenkål, blomkål og ovnsbakte poteter.

Moules frites, altså blåskjell servert med pommes frites, forbinder kanskje mange med sommerhalvåret, men det sies faktisk at de er best om vinteren! Det er når det er kaldt i vannet, de er på sitt mest fyldige og smakfulle. De kan sine blåskjell og dette skuffet ikke. Entrecoten og torsken kan også anbefales. De leverte masse smak og godt håndverk fra kjøkkenet!

Mocktails og førsteklasses fondant 

Å unne seg dessert på slutten av et godt restaurantmåltid er en av de små gledene som gjør livet litt bedre. På menyen her finner du den franske klassikerne crème brûlée (225 kr)

sjokoladefondant (245 kr) og ostefat (235 kr), hva mer trenger man? Og denne sjokoladefondant må du nesten prøve. Med en perfekt, rennende kjerne, god sjokoladesmak kombinert med frisk bærcoulis og vaniljeis var det like før det ble en runde to på samtlige!

Det var ikke kun dessertene som fristet oss, vi måtte også gå for en runde med mocktails. Vi fikk klassikeren, med det ydmyke navnet, alkoholfri porn star martini (105 kr), alkoholfri mojito med pasjonsfrukt (95 kr) og en alkoholfri bjørnebærdrink (95 kr). Alle var friske og smakfulle, og ikke minst et vakkert skue.

Neste gang svigers er i byen eller du vil nyte en spesiell aften sammen med kjæresten, er dette stedet å dra. Her kan man også være større gjenger til julebord eller andre anledninger hvor man virkelig skal kose seg. På sommeren er det forøvrig en fantastisk uteservering mot vannet!

De har et flott Chambre Séparée som er adskilt fra resten av restauranten, og skreddersyr også arrangementer til bedriftsmarkedet med mulighet for å leie hele restauranten.

Åpningstider:
Tirsdag - fredag: 16 - 23
Lørdag: 13 - 23
Søndag: stengt

📍Tjuvholmen allé 5