Frisbeegolf-guide (2019)

[Dette er en gammel artikkel. Se oppdatert versjon]

Av Kenneth Lorentzen

Visste du at det er fire steder i Oslo du kan spille frisbeegolf? Det er gøy, passer de fleste og er en veldig enkel idrett å komme i gang med.

I motsetning til vanlig golf hvor man trenger dyrt ustyr og grønt kort, så trenger man i prinsippet bare en frisbee for å starte. De kan koste alt fra 130–250 kroner, men skal man være litt semi-profesjonell ønsker man seg minst tre discer. En "putter", "mellomdistanse" og en "driver". Du kan få et helt greit nybegynnersett til under 200,- kr.

Frisbeegolf er lett å forstå, rimelig å delta på og veldig engasjerende. I stedet for et hull i bakken som i golf, er målet en metallkurv. Den spilleren som bruker minst antall kast i løpet av runden vinner. Det appelerer til alle, både barn, ungdom og voksne.

Allerede på 1960-tallet så frisbeegolf sitt utspring i USA, og sporten har hatt en kraftig vekst siste ti årene. Bare i Norge er det 60 baner totalt, og det er 450 baner i Skandinavia (3000 på verdensbasis).

Det er i gratis å spille på banene, men tilhørende klubber har billige medlemskap og nybegynnerkurs, hvis man vil ta det et steg videre.

Det er fire steder man kan spille frisbeegolf i Oslo:

📌 Ekeberg Frisbeegolfbane. 18 hull på Ekeberg.
📌 Nordjordet Frisbeegolfbane. 9 (7) hull i Frognerparken.
📌 Muselunden Frisbeegolfbane. 18 (16) hull på Sinsen/Grefsen
📌 Stovner Disc Golf Park. 18/12/9 hull på Stovner

3 Disc Golf Starter Set
Pris: 179,-
Kjøp på XXL


SISTE FRA MER AV OSLO