YouTube-tips til treige dager

Av Celina Bergdahl

Det er kjedelig å labbe hjemme i disse dager, og jeg må innrømme at 50kvm aldri har føltes trangere enn akkurat nå. Heldigvis er jeg en kløpper på tidsfordriv og jeg vier store deler av dagen min til sosiale medier og internett. Ikke all tid online er totalt bortkastet, for her finnes det timesvis med intellektuell moro. Jeg har derfor laget en liten guide som forhåpentligvis kan fylle noe av tomrommet i den nye hverdagen. Enten du er en gammel YouTube-traver eller ei, så finnes det mest sannsynligvis noe her for deg. 

.. og det aller beste? Det er gratis, nogenlunde lærerikt og du er garantert å slå ihjel litt tid!

En dose digital kreativitet

Har du en hobby innen Adobe-pakken, eller er det kanskje ditt liv og virke? Nå er tiden inne for å dyrke alt av digital, kreativ utfoldelse. De beste idéene kommer sjeldent ut av det blå og her har du litt kjøtt på beinet til din neste kreative session:

Om du er en kommende grafisk designer eller bare liker å gjøre litt ekstra ut av de årlige julekortene, så er Zimri Mayfield’s kanal noe som kan fenge. Serien der han redesigner logoer han får tilsendt av seerne sine er både lærerikt og underholdene, samtidig som det får de fleste til å revurdere arbeidet sitt i fremtiden. Og kanskje yrke.

DIY - Gjør’e sjæl

Ved lengre isolasjon forfaller både hjerne og dømmekraft. Sånt blir det forferdelige ideer av. Er du lei av å stå på hodet i hybelen og klør i fingrene etter å 3D-printe en fuglekasse eller omrokkere hele stua? Lær av mesteren nedenfor.

Kanalen Lone Fox er kongen av loppis i LA og gjør ræl om til trendgjenstander. Selv om ikke alle eiendelene er noe du nødvendigvis ville hatt stående i eget hjem, er det umulig å nekte for at de fleste gjenstandene får seg en real oppgradering. Alt er mulig med spraylakk, skal vi tro sjefen sjøl - noe som er en hyppig gjenganger i serien. 

Tarot, røkelse og konspirasjoner

Jeg vet hva du tenker - men dette er trolig det ultimate tidsfordriv når man går sin usikre fremtid i møte. Det er mye overveldende nyheter om dagen og det kan være deilig å slippe å fatte avgjørelser i det hele tatt. Det er her jordens bane og stjernenes posisjon kommer inn. Velg en krystall du liker og la noen med krøllete hår og røkelse avgjøre skjebnen din for de neste månedene. Er du en skikkelig hardhaus kan du velge å sette deg inn i astronomi, soltegn, månetegn, de tolv hus og sølvfoliehatter. Det burde holde deg okkupert en stund.

The Tarot Priest finner du her.

Mennesket i sentrum

Jeg kan ikke få hyllet YouTube nok for å være en arena som i 2020 kan tilby kvalitetsinnhold innen alle områder. Har du pløyd deg veien gjennom alt av streamingtjenester? Fortvil ikke. Her har du en rekke gode alternativer som ikke krever at du snylter på kontoen til noen andre.

Jubilee - Middle Ground: 

Lar du deg fascinere (les: irritere) av andre menneskers tankesett? Slå ihjel noen timer (eller skjermen) på denne kanalen. Anbefaler blant annet denne episoden der forskere møter «flat-earthers» til debatt. 

PS: Om du liker serien Middle Ground bør du også sjekke ut de andre seriene deres Odd Man Out og Spectrum. Alle seriene tar utgangspunkt i meninger, fordommer, nysgjerrighet, lærdom og følelser hos medmennesker. Så dersom hjertet ditt banker litt ekstra for kulturer og psykologi, vil flere av disse seriene antageligvis gå rett hjem. 

Mimreklubben

Unnslipp pandemien og klikk deg bakover i tid. Alt var tross alt bedre før og det samme gjelder for barne-tv. 

En stor honnør til NorskTegnefilmSang som har tatt seg bryet med å samle nærmest rubbel og bitt av gammel moro fra 90-tallet og ut. Denne kanalen er et sort hull av ren nostalgi. Lykke til med å finne veien ut, for her er det bare å abonnere med en gang.