Vinkurs/-smaking med @Oransjevin hos Park29

@Oransjevin arrangerer vinkurs hos Park29, med Mer av Oslo.

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Hvor kjent er du egentlig med oransjevin? Og hvilke filmer og kjendiser minner ulike viner deg om? Vårt oransjevinkurs/-smaking med Odin fra Oransjevin hos flotte Park29, introduserer deg for den litt ukjente, men veldig spennende vinkategorien, på en lærerik og morsom måte!

Vinentusiast Odin Berntsen står bak instagramkontoen @oransjevin og ønsker å introdusere folk for alle de fantastiske vinene han har oppdaget i denne kategorien. Dette gjør han ved å invitere vennegjenger, kolleger eller utdrikningslag på en sosial og lærerik kveld med oransje dråper i glasset. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Oransjevin på Tiktok?

Denne opplevelsen er en del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!

Hva er oransjevin?

Odin oppdaget oransjevin i 2019, og det var noe av det beste han hadde smakt. Han fikk umiddelbart behov for å dykke dypere ned i denne verdenen og oppdaget at det var vanskelig å finne god informasjon om vinen. Dette førte til at han startet kontoen @oransjevin for å dele og samle informasjon etter hvert som han lærte mer. 

Han fant ut at oransjevin er en ny vintype for de fleste, men stilen og metoden er veldig gammel. Oransjevin er faktisk den eldste vinstilen vi har. Den kalles oransjevin fordi den ofte har en farge som lener seg i den retningen, men det er egentlig en hvitvin! Den er også nesten alltid laget som naturvin og er da naturlig og bærekraftig.

Det som gir den freshe fargen, som varier fra svak oransje til knall rosa, og den litt annerledes smaken, er at man lager vin med hvitvinsdruer på samme måte som man lager rødvin. Dette innebærer det som kalles skallkontakt som gjør at vinen henter farge fra drueskallet. Denne kule prosessen kan Odin forklare deg mer om!

Friends eller Stranger Things? 

Da vi testet opplevelsen fikk vi seks viner som varierte mellom alt fra perlende gresk vin, videre innom Spania, Frankrike og nydelig vin fra Sicilia. 

For han plukker ut et knippe nøye utvalgte viner med god spredning i pris og smak, og du vil nesten garantert finne en ny favoritt i løpet av kvelden. De varierte i pris fra under 200-lappen opp til 400 kroner. 

Smaker vinen som Friends eller kanskje Stranger Things? Eller minner det deg mest om en sommerdag i parken, eller kanskje kjendisen Tone Damli? Du får oppgaver til hver vin som hjelper deg å smake på nye måter, og det kan hjelpe deg med å finne ut hva du setter pris på i en god vin. 

Oppgavene kan være å finne ut hvilken sang eller musikksjanger du opplever vinen som, eller du må beskrive vinen med ord som ikke er smak eller lukt. Dette skaper god stemning rundt bordet når man forklarer hvordan man assosierte seg frem til ofte morsomme og veldig ulike svar!

20% på middag før kurset

Kurset koster 670 kroner og varer i to timer hos flotte Park29, like bak slottet. I andre etasje får vi et eget rom for anledningen. Dette er ærverdige lokaler innendørs og en av Oslos vakreste uteserveringer!

Vi kom til å tenke på at det er naturlig å spise på Park29 før kurset starter, så vi har tatt en prat med restauranten og de gir 20% på all mat (ikke drikke) til alle deltakere som vil spise på forhånd. Veldig hyggelig, så det kan vi anbefale og her kan du se menyen. Vi sender en forespørsel om dette til alle som har bestilt billetter til kurset.

Se mer om opplevelsen og bestill her!

📍Parkveien 29