Miljøvennlige julegaver

Miljøvennelig julegaver.jpg

Av Live Johanna Øverhaug

Med første lys på adventsstaken tent, er julaften plutselig ikke så langt unna. Sliter du med lite inspirasjon på gavefronten? Her er våre miljøvennlige gavetips.

Opplevelser

Å gi en opplevelse er en perfekt gave til den som har alt! Det viser også at du har lyst til å tilbringe tid med den som får gaven. Du kan for eksempel gi konsertbilletter eller et kurs hos Klatreverket eller Matkurs.no. Eller du kan skjemme bort personen med et gavekort på massasje. Hos Squeeze kan du kjøpe gavekort på 25 eller 50 minutter. Kanskje den perfekte gaven for en sliten og stressa student?

Kjøp brukt

Brukt er i tillegg til å være bra for miljøet ofte billigere enn å kjøpe nytt. Vi blir stadig mer åpne for brukte julegaver, og i år sier 44 prosent at de er positive til å få brukte gaver. Du kjenner helt sikkert til Finn og Fretex, men det finnes også mange andre steder å grave etter gull. Hver fredag, lørdag og søndag i advent kan du besøke pop up-butikkene Fra Nabo’n på sentrene Manglerud, Tveita og Lambertseter. Her kan du kjøpe pent brukte ting, og alle inntektene går til SOS Barnebyer. Hvis du vil gi bøker til jul er Bookis genialt. Her kan du kjøpe brukte bøker fra andre - eller selge selv dersom du ender opp med to like bøker under treet i år.

Lag selv

Du må ikke være rågod med strikkepinnene for å gi bort hjemmelagde julegaver som blir satt pris på. Spiselige gaver er lett å få til og inneholder masse kjærlighet. Prøv deg for eksempel på en hjemmelaget chiliolje som passer perfekt på pizza og i supper. Oppskrift fra Trines matblogg finner du her.

Husk også at vanlig gavepapir ikke går an å resirkulere! Hvis du vil ha miljøvennlig innpakking bør du gå for gråpapir, avispapir eller gjenbruke gammelt gavepapir.