Kulturopplevelser fra sofaen

Jarle Bernhoft livestreamer konsert til inntekt for Amnesty. Skjermdump fra Facebook.

Jarle Bernhoft livestreamer konsert til inntekt for Amnesty. Skjermdump fra Facebook.

Av Live Johanna Øverhaug

Har du hørt om Brakkesyke 2020? Nei, det er ikke årets mest påkostede russebuss, men en Facebookside som streamer og videreformidler musikeres hjemmekonserter. For eksempel får du muligheten til å få rapperen Linni rett hjem i stua på fredag. Artistene som opptrer varierer stort, fra Sondre Lerche, Daniel Kvammen og Ida Jenshus, til Maj Britt Andersen til Frank Znort Quartet. Siden viser også hvordan du kan støtte musikerne økonomisk. I tillegg til at du kan nyte disse konsertene fra komforten i din egen sofa og slipper andre publikummere som helst vil prate eller filme hele konserten med mobilen sin, kommer man tett på musikerne fordi man kommuniserer med dem underveis. Mange spiller ønskelåter som dukker opp i kommentarfeltene.

Gode formål

Facebookgruppen DigitalScenen er også en plattform der kunstnere, komikere og musikere kan opptre live. Publikum oppfordres til å vippse en selvvalgt sum til den som opptrer. Også en av våre kulturfavoritter i byen, nemlig Det Andre Teatret, sender liveunderholdning. Følg med på deres Facebookside for program. Flere artister livestreamer også konserter til inntekt for organisasjoner som Amnesty og Kirkens Nødhjelp.

Digitalt samhold

Om det har kommet noe godt ut av denne situasjonen, må det være alle de kreative digitale løsningene folk har kommet opp med. Selv om vi ikke kan være sammen fysisk, kan vi fortsatt dele flotte kulturopplevelser! Initiativene som er skrevet om her er bare noen av et hav av smarte digitale løsninger som gir oss god underholdning og kunstnere muligheten til å fortsatt tjene penger. Med andre ord, et deilig lyspunkt for deg som er karantene-lei.