Gatekunstner med et hjerte av klosser

Tekst & video: Lene Myrum Haugen / Foto: Marcus Grünwald

Lasse Brurok fyller byen vår med fargerik kunst og er i høy etterspørsel. Men hvem er egentlig denne trønderen i Oslo? Du har kanskje sett det før, signaturkunsten med de klare fargene blå, lilla, rosa, hvit og svart. Han har blitt kjent for å fylle vegger med sine klosser, i ulike størrelser og motiv. Med så fet gatekunst er det ikke rart folk vil ha mer.

Etterspurt

Vi møtte Lasse da han tagget en vegg han har tagget fra før av, men som noen hadde tagget over og ødelagt. «Jeg får over hundre meldinger om at folk vil at jeg skal komme og male det nytt for dem, og da gjør jeg jo det!». Veggen ligger ved SiO siloen langs Akerselva, og er en vegg mange passerer daglig. Lasse forteller at dette er et av de mest tagga strøkene i Oslo, så det vil uten tvil bli tagget over igjen. Han mener det bare er et spørsmål om tid, spesielt når veggen er så lett tilgjengelig for folk. 

Trønder som trives i Oslo

Brurock er en Trønder som kom til Oslo for nesten 10år siden. Han er fra Ranheim, men forteller oss at han blir her i Oslo! «Et stabilt klima, og uendelig med muligheter! Eneste Oslo mangler er fjell, ellers finner du alt her.» Vi skjønner hva han snakker om, Oslo har alt - men kan ikke skryte av noe særlig fjell.

Lasse byr blant annet på tips for deg som er interessert til å oppdage mer gatekunst i byen. Han forklarer at han synes Tøyen og Grønland skiller seg ut, da det er mange store vegger malt av kunstnere fra hele verden. For oss virker dette som et mekka for gatekunst. Han nevner og at det har kommet mye kult fra Rådhusplassen mot Vippa som er verdt å titt på!

En strategi som funker

Lasse har drevet med gatekunsten siden 2004, og de siste årene har han hatt en stor suksess. Han sier selv at han hatt en gjennomtenk strategi med disse formene og fargene vi ser. Gjentagelse av farge og form gjør det lett å kjenne igjen kunsten hans rundt om i Norge. Han skal snart male en av de største veggene han har gjort, på Grønland her i Oslo. Dette er en vegg han gleder seg til og han forteller oss at han har drømt om dette i mange år. Dette er noe vi i Mer av Oslo gleder oss til å følge med på og dele med dere!

Psst! Om du er interessert i å følge mer med på Lasses kunst er han å finne på instagram her, @LasseBrurock.