Byen beste antikkhandler

Reto Brukt Bjølsen

Reto Brukt Bjølsen

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Hvorfor kjøpe nytt når du kan dra på skattejakt? Oslo er fylt med bruktbutikker og antikkhandlere, og her er det muligheter for å gjøre noen helt unike kupp. Vi har utforsket noen av byen beste antikkhandlere!

Antikkvarehuset

Antikkvarehuset ligger på øvre Løkka og er en av de virkelig store butikkene. Med over 1000 kvadrat er det mye å få med seg. Skal du hit er det greit å sette av litt tid.

De har alt fra retro møbler til bøker, klær, bestikk, klokker eller hva enn du skulle være på jakt etter. Vi anbefaler å ta turen innom om du er på jakt etter møbler, da de har et bredt utvalg av kommoder, stoler, bord og andre møbler med personlighet. Savner du eventuelt trestolen du hadde på skolen på 90-tallet, så finner du den igjen her. De har alt fra trestoler til lenestoler, noen i spekte farger, andre mer sjenerte. Butikken byr på noe for en hver antikk-entusiast.

📍 Sannergata 3

Børresen Homansbyen Antikk & Brukt

Denne antikkhandleren finner du i nedre Bogstadveien. Når du beveger deg i butikken finner du flere bord fylt med all verdens av antikke gjenstander og her starter skattejakten. Butikken har masse fint servise og pyntegjenstander, men du må regne med litt leting. I inngangen ligger det mange persiske tepper rullet opp og vi fant blant annet flere fine speil som man gi nytt liv med et malingsstrøk. Så her er det mulig å finne noe helt unikt.

Børresen Antikk fokuserer på å vise frem mest mulig, så litt støv må man tåle. Om du vil på skattejakt er Børresen et bra sted å starte, det er et stort utvalg, og helt normale priser.

Psst! Vi hørte flere kunder prute. Så om man tørr, er det mulig å prøve seg!

📍 Hegdehaugsveien 36

Brocante Brukthandel

Denne butikken er for deg med et litt mer fleksibelt budsjett, og er på utkikk etter ytterligere unike lamper og møbler. Dette er en litt mindre butikk som er fylt med mye personlighet. Det er rent og fint, og er hovedsakelig fylt med alle slags lamper i forskjellige former og fasonger.

Antikkhandelen har også noen utrolig kule møbler som blant annet mindre bord, stoler, barvogn og andre antikkgjenstander. Vi så blant annet et fuglebur i vinduet deres. Uansett om du er på shopping eller på jakt etter litt inspirasjon, er dette et sted som kan overraske og by på noen tidløse og unike antikkvarer.

📍 Stensberggata 19A

Reto Brukt Bjølsen

Dette er en ryddig og oversiktlig butikk som er fylt med mye forskjellig! Det er møbler og antikke varer stående rundt inngangen på gata, og her er det mye fint å finne.

I butikken er det en del som tiltrekker øyet, blant annet en del fine møbler til fine priser. De som jobber her er veldig imøtekommende. Butikken er en av de perlene der du har mulighet til å finne både smått og stort. De hadde veldig kule klokker og masse forskjellige lamper hengende fra taket. Vi anbefaler å ta turen innom dersom du er på utkikk etter interiør, da de har et variert utvalg av møbler og andre pyntegjenstander.

Det er også verdt å nevne at selve butikken tilhører Stiftelsen Reto for Håp, som bruker inntektene til å hjelpe rusavhengige. De har også en retrobutikk for klær på andre siden av gata, som vanligvis er åpen på fredager.

Psst! Er du her en annen dag, er det lov å spørre personalet om du kan få titte i klesbutikken deres.

📍 Kongsberggata 8