Oslo mikrobryggeri-guide

Av Kenneth Lorentzen

Oslo har mange mikrobryggerier. Her er noen du kanskje ikke har besøkt enda? Lokalt øl har virkelig økt i populæritet siste tiåret, og dermed har stadig flere mikrobryggerier sett dagens lys. 

🍺 Oslo Mikrobryggeri i Bogstadveien er skandinavias eldste mikrobryggeri og var den første puben til å introdusere Pale Ale, IPA, Porter og Stout i Oslo. De har gledet mange øl-kresne nordmenn siden oppstarten i 1989.

📍 Bogstadveien 6 / 🔍 Omb.no

🍺 RØØR ligger rett ved Stortinget, og er en av de største mikrobryggeriene i byen med 70 øl på tapp. Her kan man storkose seg og smake noe helt nytt over to etasjer, med schuffleboard og scene.

📍 Rosenkrantzgate 4 / 🔍 RØØR

🍺 BD57 på Grünerløkka er en ren Brewdog-pub (skotsk bryggeri). De serverer først og fremst Brewdog-øl på tapp og flaske, men har også et utvalg av andre "gjeste"-øl.

📍 Markveien 57 / 🔍 BD57

🍺 Grünerløkka Brygghus har laget øl siden 2013 med sin 100 liters bryggkjele og åtte gjæringstanker. De bruker mye tid på å skape gode smakskombinasjoner, og har et bredt utvalg av ølsorter på fat (20 tappelinjer). Det arrangeres omvisning og ølsmakinger for grupper. På Vespa & Humla (vegg-i-vegg) tilbys italienske delikatesser og fristende retter fra deres rotisseri.

📍 Thorvald Meyers gate 30 / 🔍 Grünerløkka Brygghus

🍺 Schouskjelleren Mikrobryggeri ligger i kjelleren til det gamle Schous Bryggeri på Løkka, og har servert over 60 unike øl. Bryggeriet i kjelleren har fire 500 liters lagertanker, mens det nye bryggeriet har åtte tanker på 1500 liter.

📍 Trondheimsveien 2 / 🔍 Schouskjelleren Mikrobryggeri

🍺 Crowbar er en toetasjesjers pub i Torggata som serverer en mengde øl fra sine tusenliters tanker. De tilbyr også mat som kebab, falafel og til og med helgrillet gris.

📍 Torggata 32 / 🔍 Crowbar

🍺 Siste Sang på Grønland tilbyr "håndtverksøl fra Tigerstaden". Bryggeriet har en kapasitet på 4.000 liter, og har servert øltørste bryggerigjester siden april i fjor.

📍 Grønlandsleiret 27 / 🔍 Siste Sang

🍺 Brygg Oslo åpnet i august 2017 og er Oslos nye storstue (1400 m2) for ølentusiaster. De tilbyr også ølsmaking og bryggkurs.

📍 Storgata 5-7 / 🔍 Brygg Oslo

🍺 Oculus OSLO har 20 kraner med øl, taptail, masse surøl og sider på flaske. Ut av kranene serveres eget brygg, Cervisiam. Et ølmerke som så dagens lys helt tilbake i 2015.

📍 Torggata 18 B / 🔍 Oculus OSLO