MAD at BAR

Av Lene Myrum Haugen / Video: Gabriel Viola

Lysekrone, knalle farger og fancy amerikansk mat er det som møter deg i nyåpnede MAD at BAR. Her får du gode og moderne amerikanske smaker i et eventyr av et lokale.

De gamle lokalene til BAR Vulkan har ikke bare fått nytt liv, men også en litt annen matopplevelse. Det amerikanske kjøkkenet er kjent for fet mat og store porsjoner, som står i kontrast til hva som serveres her. De tar inspirasjon fra de populære amerikanske klassikerne og gir det et mer moderne preg. Her får du heller moderne amerikansk cousine, med friske smaker og passe størrelser. Konseptet er lekent og helt nytt, og dette har vi ikke sett mye av i Oslo før. Så det er gøy!



Flere favoritter

En ung amerikansk kjøkkensjef har satt sammen spennende mat på menyen. Det går i alt fra mini tacos til lobster rolls og østers. Her kan du smake på både kjente og mindre kjente retter. Vi kan avsløre at de også serverte klassiske amerikanske favoritter med sin egen vri. Som sin egen burger, mac and cheese og entrecôte. Vi smakte dog på de litt mer utradisjonelle rettene.

Vi valgte en av de seks hovedrettene på menyen, Flat brad pizza med urtekremost, burrata, fiken, ruccola og vinaigrette. Og den gikk rett hjem! Smaken var godt balansert og retten fylte en slags pizzacraving uten å helt være en pizza. Forretten med hummer (Lobster Rolls) ble også en favoritt og det ble fort tomt for disse rundt bordet. Den “starter’n” vil vi virkelig anbefale.

Til amerikanske smaker er det som regel greit å ta noe grønt ved, og vi valgte grillet hjertesalat med mandel-vinaigrette, mandler og parmesan. Et perfekt sidesett som var laget slik at man på en måte glemmer at det var salat. Veldig smakfullt.

Fargerike lokaler

Interiøret er preget av blomster, lamper av fjær, en knall turkis trapp, og kunst fra Broslo på veggen. Det står ikke på kreativiteten her. Gjennomgående gir lokalet en stemning som er vanskelig å matche.

Det er en skam at det fortsatt er skjenkestopp når du ser den lange fine baren står klar, men da har vi noe å glede oss til. Her blir det perfekt for jentekvelder med middag og drinker, når det er tid for det igjen!

Stedet ligger sentralt plassert på Vulkan med utsikt mot Akerselva i de gamle lokalene til Bar Vulkan, og det er verdt å nevne at om sommeren er takterrassen en av de fineste uteservingene i Oslo.

📍Maridalsveien 17